makhroj huruf (bahasa sunda)

MAKHROJ-MAKHROJ AYA 17:

1.liang sungut (baham)/tengah-tengahna.ti dinya kaluar huruf “وْ “ (wau paeh) jeung “يْ “(ya paeh).

2. tikoro bagian jerona pisan.ti dinya kaluar hurup “ء “ (hamzah) jeung “ه “ (ha)

3.tengah-tengah tikoro kaluar huruf  “ع “ (‘ain) jeung “ح “ (ha).

4.tikoro bagian hareup kaluar huruf “خ “  jeung “غ “.

5.antara puhu letah jeung lalangit nu aya di hareupeunana,kaluar huruf “ق “ .

6.ka hareup saeutik tina makhroj “ق ” ,kaluar huruf “  ك “ .

7.antara tengah-tengah letah jeung tengah-tengah lalangit kaluar huruf “  ج “, “ش “,jeung “ي “ .

8.ti mimiti tungtung/congo letah jeung careham Beulah katuhu anu deukeut jeung eta letah,kaluar huruf “  ض “ .

9.antara congo letah jeung lalangit anu padeukeut  hareupeun eta letah,kaluar huruf “ل “ .

10.tina congo letah,ka hareup saeutik tina makhroj “ل “ kaluar huruf “ن “ .

11.tina makhroj “ن “ ,tapi henteu keuna lalangit,kaluar hurup “ر “ .

12.tina tungtung letah jeung puhu-puhu huntu hareup Beulah luhur,sarta sina neueul kana lalangitmkaluar huruf “ط “ , “د “ jeung “ت “ .

13.antara congo letah deukeut huntu hareup Beulah luhur,kaluar hurup “  ص “ , “ز “ ,jeung “س “ .

14.antara tungtung letah jeung tungtung  huntu hareup belah luhur,kaluar huruf “ذ “,”ث “,”ظ “

15.ti jero biwir Beulah handap jeung tungtung huntu hareup belah luhur ,kaluar hurup “ف “ ,

16.antara biwir dua :

a.bari balem,kaluar hurup “م “ jeung “ب “ .

b.bari calangap,kaluar hurup “و “ .

17.tina tungtung irung belah jero (tempat kaluarna gunnah) kaluar hurup “ن “(nun paeh) jeng tanwin,anu eta hurup teh di bacana sina ngahieng,boh waktu di idghomkeun atawa di ikhfakeun.nyakitu deui ti dinya kaluar  hurup “م “ (mim) jeung “ن “(nun) anu di tasydidan.

 

wallahu’alam,,,
yang mau risalah tajwid lengkap kirim permintaan lewat email yohanapriandi@yahoo.com

sekalian untuk silaturrahmi,,, 🙂

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s